Η λέσχη μας άλλαξε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το νέο μας email είναι info@4x4letek.gr
jeepΕπόμενη Εκδρομή: ---
Άσχετα με τον τύπο του ασυρμάτου που έχουμε επιλέξει θα πρέπει να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες, έτσι ώστε να μην επικρατεί το λεγόμενο «μπάχαλο» που λέμε όλοι όταν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις οι αποστάσεις που έχουν τα αυτοκίνητα μεταξύ τους είναι πολύ μικρές οπότε μερικοί κανόνες παραβλέπονται. Οι περισσότεροι έχουν εμπειρία στις ασύρματες επικοινωνίες και τους γνωρίζουν ήδη, ας το δουν σαν μια ευκαιρία να τους θυμηθούν.

1. Μιλάμε καθαρά και με σταθερό τόνο στο μικρόφωνο προσπαθώντας να μην χρησιμοποιούμε «κακές» λέξεις αφού στην παρέα πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν έρθει με την οικογένεια τους.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την στιγμή που εκπέμπουμε σίγουρα μας ακούνε κι άλλοι εκτός της δικής μας παρέας.

2. Αναφέρουμε στην αρχή της ομιλίας ή της κλήσης μας ποιος διαβιβάζει. Έτσι γλιτώνουμε «περιττά» μικρόφωνα του τύπου «ποιος είσαι: δεν σε κατάλαβα»

3. Καλό θα ήταν να μην απασχολούμε την συχνότητα με περιττά σχόλια του τύπου «έχει μπει μια πέτρα στο λάστιχο και μου έχει σπάσει τα νεύρα», κάποιος άλλος πιθανόν να έχει κάτι πιο σημαντικό να πει, όπως «προσοχή στο χαντάκι».

4. Πάντα ακούμε για λίγο πριν εκπέμψουμε, μπορεί να μιλάει κάποιος χαμηλός σε εμάς σταθμός και άθελα μας να τον πατήσουμε.

5. Εάν π.χ. ο Α ρωτάει κάτι ή απευθύνεται στον Β, όσο και να θέλουμε να σχολιάσουμε ή να προσθέσουμε κάτι, καλό θα είναι να περιμένουμε να απαντήσει ο Β και μετά να μιλήσουμε. Στην αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να πατηθούμε όλοι μαζί και να μην ακουστεί κανένας.

6. Όταν είναι δύσκολη η επικοινωνία λόγω απόστασης, έχουμε την εντύπωση ότι φωνάζοντας στο μικρόφωνο θα ακουστούμε καλύτερα. Αυτό είναι λάθος αφού το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να ακουστούμε παραμορφωμένα. Συνεπώς θα πρέπει να μιλάμε με κανονικό τόνο φωνής και από μία απόσταση από το μικρόφωνο 5-10 πόντους περίπου.

7. Όταν κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα ή έχουμε έντονο εξωτερικό θόρυβο καλό είναι να κρατάμε το μικρόφωνο έτσι ώστε η μπροστινή πλευρά που μιλάμε να «κοιτάει» το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έτσι περιορίζονται οι εξωτερικοί θόρυβοι και κατά συνέπεια ακουγόμαστε καθαρότερα.

8. Όταν είμαστε φορητοί ή κρατάμε το μικρόφωνο έξω από το σταματημένο αυτοκίνητο και φυσάει φροντίζουμε να γυρίσουμε έτσι ώστε ο άνεμος να χτυπάει στο πρόσωπο μας. Έτσι περιορίζουμε τον αέρα που πέφτει στην κάψα του μικροφώνου και μεταφέρεται στον ανταποκριτή μας σαν ένα ενοχλητικό θόρυβο χωρίς να καταλαβαίνει τα λόγια μας..

9. Φροντίζουμε να έχουμε ρυθμίσει το Squelch σε τέτοια στάθμη ώστε μόλις να εξαφανίζεται το παράσιτο. Εάν το ρυθμίσουμε αυθαίρετα «ψηλά» τότε όταν θα απομακρυνθούμε δεν θα ακούμε τους υπόλοιπους.

ΠΗΓΗ: www.brat.gr

Τελευταία Ενημέρωση

11-03-20

Εορτολόγιο

Παρασκευή
22
Ιανουαρίου
Τιμοθέου αποστόλου, Αναστασίου του Πέρσου