Η λέσχη μας άλλαξε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το νέο μας email είναι info@4x4letek.gr
jeepΕπόμενη Εκδρομή: ---
Άκαμπτος άξονας: χαλύβδινη, χυτή κατασκευή που φιλοξενεί το διαφορικό, τα ημιαξόνια και το σύστημα στήριξης των τροχών σε ένα ενιαίο φορέα. Το συναντούμε στο πίσω μέρος των φορτηγών.

Αυτοφερόμενο πλαίσιο: σασί όπου όλες οι μεταλλικές επιφάνειες του αυτοκινήτου δημιουργούν μία φερόμενη κατασκευή, η οποία, από μόνη της, αντιστέκεται σε στρεβλώσεις και κρουστικά φορτία, κάτι δηλαδή σαν τα κόκαλα του κρανίου.

Διαφορικό: ένα σύστημα από γρανάζια που επιτρέπει στους τροχούς του ίδιου άξονα να έχουν διαφορετική ταχύτητα για να μπορεί το αυτοκίνητο να στρίβει.
Καθαρόαιμα: αυτοκίνητα σχεδιασμένα με στόχο τις καλύτερες εκτός δρόμου επιδόσεις.

Locker: διαφορικά που έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν και να μην επιτρέπουν στους τροχούς να έχουν διαφορετική ταχύτητα.

Μόνιμη τετρακίνηση: η ροπή στους δύο άξονες εμπρός και πίσω, γίνεται με ένα τρίτο διαφορικό επιτρέποντας την διαφορετική ταχύτητα των δύο αξόνων.

Μπλοκέ: διαφορικά που επιτρέπουν περιορισμένη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στους τροχούς.

Πλήμνες ελευθέρου τροχασμού: απελευθερώνουν τους τροχούς από το εμπρός διαφορικό όταν δεν είναι εμπλεγμένη η τετρακίνηση. Έτσι το διαφορικό δεν κινείται, μειώνονται οι τριβές και βελτιώνονται κατανάλωση και επιδόσεις.

Ράβδοι στρέψης: μεταλλικές μπάρες που υποκαθιστούν τα ελατήρια του εμπρός συστήματος. Τη δύναμη προσφέρει η συστροφή τους.

Σασί τύπου σκάλας: σασί όπου τη φόρτιση παίρνει ένα παραλληλόγραμμο πλάισιο με εγκάρσιες ενισχύσεις, ενώ το αμάξωμα, η καρότσα, επικάθεται πάνω σε αυτό χωρίς να συμμετέχει ουσιαστικά στην ακαμψία του συνόλου.

Τετρακίνηση κατ’ επιλογή: τετρακίνηση χωρίς κεντρικό διαφορικό, με κατανομή 50:50 στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Η μετάδοση της κίνησης και στους 4 τροχούς γίνεται από χειριστήριο από το χρήστη. Δεν κάνει για κίνηση σε οδόστρωμα με καλή πρόσφυση.

Uniframe: τύπος σασί όπου το αμάξωμα είναι κολλημένο πάνω στο πλαίσιο τύπου σκάλας με στόχο την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας.
Ψαλίδια: ελαφριές κατασκευές, τριγωνικού συνήθως σχήματος, που στηρίζουν τους τροχούς στα αυτοκίνητα με ανεξάρτητες αναρτήσεις.

ΠΗΓΗ: 4x4 ΟΔΗΓΟΣ, ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ MAG

Τελευταία Ενημέρωση

11-03-20

Εορτολόγιο

Παρασκευή
22
Ιανουαρίου
Τιμοθέου αποστόλου, Αναστασίου του Πέρσου