Η λέσχη μας άλλαξε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το νέο μας email είναι info@4x4letek.gr
jeepΕπόμενη Εκδρομή: ---
Ακούγοντας την φράση "αναμένονται χιονοπτώσεις" συνήθως όλοι χαιρόμαστε, αφού η εικόνα και μόνο του χιονιού που πέφτει και των χιονισμένων δρόμων μας κάνει να νιώθουμε πολύ όμορφα. Το χιόνι όμως προκαλεί και κάποια πολύ σημαντικάπροβλήματα, που καλό είναι να ξέρουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε! Ας δούμε λοιπόν εδώ τι θα πρέπει να κάνουμε μερικές ώρες ΠΡΙΝ χιονίσει, ώστε να αποφύγουμε τα πολλά προβλήματα!

1. Μόλις ακούσετε ότι αναμένονται χιονοπτώσεις, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα αντιψυκτικού στο ψυγείο του αυτοκινήτου σας, ελέγχοντας τη στάθμη του ειδικού δοχείου.
2. Αν η στάθμη είναι χαμηλή, προσθέστε αντιψυκτικό. Αυτό προφυλάσσει τον κινητήρα από ανεπανόρθωτη ζημιά
3. Γεμίστε το ρεζερβουάρ με βενζίνη. Η οδήγηση στο χιόνι έχει αυξημένη κατανάλωση καυσίμων, οπότε πρέπει να έχετε προβλέψει.
4. Σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες να μην ακουμπούν στο παρμπρίζ. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων να κολούν στο τζάμι και να καταστρέφονται.
5. Βάλτε ειδικό αντιψυκτικό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων. Αν δεν έχετε ρίξτε καθαρό οινόπνευμα σε αναλογία 1:5
6. Θέστε σε λειτουργία τους καθαριστήρες και καθαρίστε το παρμπρίζ μία φορά με το νέο διάλυμα. Με τον τρόπο αυτό περνάει και στα σωληνάκια των καθαριστήρων το αντιψυκτικό.
7. Το καθάρισμα του παρμπρίζ θα είναι το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε όταν χιονίσει.
8. Ψεκάστε τις κλειδαριές (και της τάπας της βενζίνης) με spray αντισκωριακό-διεισδυτικό, ώστε να φύγει και η παραμικρή υγρασία που βρίσκεται μέσα σε αυτές. Η πτώση της θερμοκρασίας παγώνει την υγρασία που βρίσκεται στην κλειδαριά και ακινητοποιεί τον αφαλό της, με πιθανό κίνδυνο αυτόν του σπασίματος του κλειδιού μέσα στην κλειδαριά.
9. Παρκαρετε το αυτοκίνητο με την μούρη προς την αντίθετη πλευρά από αυτήν του αέρα.
10. Κατεβάστε το χειρόφρενο. Αν παγώσει το συρματόσκοινο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να ξαναζεσταθεί και να ξεμπλοκάρουν οι τροχοί!
11. Φροντίστε ώστε η θέση παρκαρίσματος του αυτοκινήτου να είναι ασφαλής από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, που πιθανόν να γλυστρούν
12. Ελέξτε ότι οι αλυσίδες είναι σε καλή κατάσταση και τοποθετήστε τις σε εύκολα προσεγγίσιμο μέρος.
13. Φροντίστε να υπάρχουν γάντια εργασίας κοντά στις αλυσίδες, ώστε να αποφύγετε το απώδυνο πάγωμα των χεριών.
14. Αν δεν ξέρετε πως μπαίνουν οι αλυσίδες ή αν δεν τις έχετε ξαναβάλει, κάντε μια δοκιμή πριν χιονίσει.
15. Ελέξτε τον δείκτη της μπαταρίας και την μπαταρία. Η εκκίνηση της μίζας σε συνθήκες ψύχους απαιτεί μεγάλη ποσότητα ρεύματος

ΠΗΓΗ: www.ektos.gr

Τελευταία Ενημέρωση

11-03-20

Εορτολόγιο

Δευτέρα
18
Ιανουαρίου
Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας