Η λέσχη μας άλλαξε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το νέο μας email είναι info@4x4letek.gr
jeepΕπόμενη Εκδρομή: ---
1. ΘΕΛΗΣΗ
2. ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
4. ΕΠΙΠΕΔΟ
5. ΛΟΓΙΚΗ

Για να απολαύσουμε τη μαγεία της Διαβίωσης στην φύση ηθελημένα, πρέπει να τηρήσουμε κάποιους κανόνες όλες τις εποχές του χρόνου.
Η ελευθέρια κινήσεων μας σταματά εκεί που ενοχλεί την ελευθερία των άλλων.
Είναι βασικός κανόνας για να συνυπάρχει μια ομάδα.
Για να λειτουργήσετε σαν άτομα στη φύση θα πρέπει πρώτα να έχετε την θέληση και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πολλοί κάνουν το τραγικό λάθος και υποτιμούν τη διαβίωση στη φύση νομίζοντας ότι είναι κάτι απλό.

Βασικά στοιχεία για όλους είναι:

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Κατά κύριο μέρος αυτοί που διαβιώνουν στη φύση είναι άτομα που το έχουν σαν τρόπο ζωής , γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και λειτουργούν εύκολα μέσα σε ομάδα αφού έχουν τη θέληση την εμπειρία και τον εξοπλισμό.
Γι' αυτούς που κάνουν διαβίωση στη φύση για πρώτη φορά πρέπει να γνωρίζουν ότι :
Θα πρέπει να έχουν τον εξοπλισμό τους και να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της ομάδας.
Καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε για διαβίωση στη φύση να συμβουλευτείτε και να ενημερωθείτε για τον απαραίτητο εξοπλισμο.Ολοι πιστεύουν ότι έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και δεν τον συμπληρώνουν με αποτέλεσμα πηγαίνοντας στο σημείο καταυλισμού να ζητάνε διάφορα υλικά από την ομάδα και αφού κάνουν τη δουλειά τους να μην τα επιστρέφουν και να τα αφήνουν δεξιά και αριστερά λερωμένα η χαλασμένα. Επιστρέφοντας από μια τέτοια δραστηριοτητα θα πρέπει να συμπληρώνουμε τις ελλείψεις του εξοπλισμού και για να μη ξεχνάμε κάτι να τα γράφουμε σ ένα μπλοκ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Φροντίστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα υλικά πριν συναντηθείτε με την ομάδα ώστε να μην τους καθυστερείτε με διάφορες αγορές που θέλετε να κάνετε τη τελευταία στιγμή.
Ο σωστός κατάλογος γίνετε ως εξής:θέλω να κοιμηθώ τι χρειάζομαι? (σκηνή - υπόστρωμα - στρώμα -υπνόσακος?).
Προσοχή μην αφηνετε κατά τα διάρκεια της νύχτας διάφορα αντικείμενα εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης. Σε περίπτωση υγρασίας , βροχής, αέρα η χιονόπτωσης μπορεί να πάθουν ανεπανόρθωτη ζημία. Εάν υπάρχουν έξω από το αυτοκίνητο διάφορα αντικείμενα μπορείτε να τα σκεπάσετε εύκολα με ένα πανί αδιάβροχο.
Πάντα στη σκηνή σας να έχετε ένα φακό. Βασική προϋπόθεση πριν κοιμηθείτε είναι να γίνει ένας τελευταίος έλεγχος στη σκηνή σας ως προς τα σημεία στήριξης. Εάν πριν πέσετε για ύπνο και εχει άπνοια δεν σημαίνει ότι θα είναι ο ίδιος καιρός και κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι αυτό το λόγο ασφαλίζουμε και αποθηκεύουμε στην αρχική τους θέση όλον τον εξοπλισμό έτσι ώστε τα πρωί να τον ξανά βρούμε. Το πρωί που θα ξυπνήσω τι χρειάζομαι: νερό για να πλυθώ, πετσέτα, οδοντόβουρτσα, πρωινό ( καφέ - ζάχαρη - γάλα) τραπέζι , καρέκλες (στεγνά).
Πριν τη αναχώρηση φροντίζουμε να έχουμε νερό για την διαδρομή σε εύχρηστη θέση (άρα θέλω παγούρι). Το μεσημέρι αφού θα γίνει στάση για ελαφρύ γεύμα υπολογίστε τι θα θέλατε να φάτε. Να είναι ελαφρύ, γρήγορο χωρίς χρονοβόρα διαδικασία έτσι ώστε να σας μείνει χρόνος για ξεκούραση πριν την αναχώρηση.
Το βράδυ υπολογίστε τις ίδιες κινήσεις για να έχετε στη διάθεση σας περισσότερο χρόνο. Εάν κάποιος εχει και θελήσει να ανοίξει το τραπέζι του δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε και τα δικά μας τα φαγητά η σκεύη στο δικό του τον εξοπλισμό, η επειδή εμείς ξεχάσαμε να φέρουμε κάθισμα θα καθόμαστε σε κάποιου άλλου και εάν πέσουμε σε ευγενή θα είναι η καλύτερη μας.
Έτσι λοιπόν θα υπολογίσετε τον εξοπλισμό σας.
Μην κουβαλάτε περιττό εξοπλισμό θα σας κουράσει στο μέλλον.
Φροντίστε να μαζεύετε τα πράγματα σας με τάξη και να ειστε έτοιμοι για αναχώρηση την προβλεπόμενη ώρα. Μην δανείζεστε πράγματα αλλά ξεπεράστε την ανάγκη αυτή με ένα άλλο τρόπο. Βοηθήστε κάποιον άλλο που χρειάζεται κάτι κατά την διάρκεια της υπαίθριας διαμονής και όχι μόνον.

Από τα σεμινάρια της Offroads

ΠΗΓΗ: www.offroadclub.gr

Τελευταία Ενημέρωση

26-01-19

Χορηγοί

  • Χορηγοί ΛΕΤΕΚ
  • Χορηγοί ΛΕΤΕΚ
  • Χορηγοί ΛΕΤΕΚ
  • Χορηγοί ΛΕΤΕΚ
  • Χορηγοί ΛΕΤΕΚ
  • Χορηγοί ΛΕΤΕΚ
  • Χορηγοί ΛΕΤΕΚ

Εορτολόγιο

Τρίτη
16
Ιουλίου
Αθηνογένους, Φαύστου και Αντιόχου μαρτύρων